Funkar även som vegetariskt alternativ på julbordet.
Till 4 portioner behöver du
20 brysselkål
1 paket rucola
1 paket baby spenat
10 sockerärtor
2 äpplen
15 röda kärnfria vindruvor
1 dl grovhackad parmesan
1 dl hackad mandel och valnötter
1 scarlottenlök
1 tsk dijonsenap
1/4 dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1.
Dela brysselkålen och lägg på en plåt. Salta, peppra och stänk över olivolja. Rosta i ugnen i 200 c ca 30 min
2. Lägg rucola, babyspenat och smalt strimlade sockerärtor, samt finhackat äpple och halverade druvor i en skål.
3. Blanda till dressingen, finhackad scharlottenlök, dijonsenap,rödvinsvinäger och olivolja i en burk med lock. Skaka om och låt stå en stund och dra.
4. Vid servering; blanda ned den ljumma brysselkålen, den grovhackade parmesanen, nötterna i salladen. Häll över dressing.
Servera till kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar