10-12 bitar
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
Topping;
200g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 175 grader. Msk mandel fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och sockerpösigt 3-5 min
3. Blanda ned mald mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.
4. Smörj en rund from med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Den ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna
6. Smält chokladen över vattenbad. Rör ned grädden och till sist smöret. Se till att allt blandas väl.
7. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylen för att svalna.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar