Gillar man jordnötter och choklad kan detta inte bli fel.
Till ca 35 bitar behöver du.
1 1/2 dl brun Darin
1 dl strösocker
200 g smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
100 g mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Glasyr;
75 g smör
75 g mörk choklad
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grovhackade jordnötter
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 c. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Rör ned ägget i smeten.
2. Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl och bikarbonat. Blanda ned mjölblandningen i smörsmeten.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 min
5. Glasyr; smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Grovhacka chokladen och låt den smälta i smöret.
6. Tillsätt flor och vaniljsocker och rör om. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö grovhackade jordnötter över. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar