100g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Florsocker
100+50 g vit choklad
3 dl blåbär
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citron
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält ned det under omrörning i smöret.
2.
Blanda socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.
3.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan
4.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Pudra över lite florsocker.
Servera med blåbär och glass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar