5 dl mjölk
4 dl havregryn
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
150 g smält smör
25 g jäst
8-9 dl vetemjöl
Gör såhär
1. Värm mjölken till ca 50 grader. Tillsätt 4 dl havregryn, 2 tsk salt ( bara 3 tsk om du dubblar receptet) och 1 msk ljus sirap. Låt svälla i 20 min.
2. Smält smöret och rör ned i mjölkblsndningen. Smula ned jästenoch rör om ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget och rör så det löser sig. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Kavla ut till runda kakor. Ca 10 cm i diameter och 1 cm tjocka.
4. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
5. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna under bakduk.
Åh vilken fin blogg du har :)
SvaraRadera