200 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad
1 dubbeldaim
Gör såhär;
1. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ned ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ned i smeten.
3. Smält chokladen och rör även ned den. Blanda sist i den hackade daimen.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm.
Grädda i 175 c i nedre delen av ugnen i 30 min.
Låt stelna i kyl minst 3 h.
3 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
2 dubbeldaim
Vispa upp grädden tillsammans med vaniljpulver och blanda med en hackad dubbeldaim.
Bred på fyllningen och toppa med en dubbeldaim om du önskar.
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar