lördag 19 oktober 2013

Coeur de filet provencale

Till 4 portioner behöver du
800 g putsad oxfilé 
Olja och smör till stekning

Vitlökssmör;
6 vitlöks klyftor
100 g mjukt smör
2 msk finhackad blad persilja
Salt och peppar

800g potatis ex Amadine
3 vitlöksklyftor

Haricot verts-knyten;
150 g haricots verts
8 skivor bacon
Salt och peppar

Gör såhär
Sätt ugnen på 125 c. Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55 c. Det tar ca 20-25 min.
Ta ut och låt vila 10 min före servering.

Under tiden skala och krossa 6 st vitlöksklyftorna.
Blanda med 100g smör och två msk persilja. Smaka av med Worcestershiresås, salt o peppar.

Skala och skiva potatisen. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna. Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat.

Koka haricots verts i saltat vatten i ca 4 min. Fördela dem på 8 baconskivor. Rulla ihop och stek i lite smör.

Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva oxfilén och lägg ovanpå potatisen. Salta och peppra.
Lägg baconrullarna runt om och fördela vitlökssmöret över köttet. Ställ in fatet i ugnen i några minuter, så att smöret smälter över köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...