800 g putsad oxfilé
Olja och smör till stekning
Vitlökssmör;
6 vitlöks klyftor
100 g mjukt smör
2 msk finhackad blad persilja
Salt och peppar
800g potatis ex Amadine
3 vitlöksklyftor
Haricot verts-knyten;
150 g haricots verts
8 skivor bacon
Salt och peppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 125 c. Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55 c. Det tar ca 20-25 min.
Ta ut och låt vila 10 min före servering.
Under tiden skala och krossa 6 st vitlöksklyftorna.
Blanda med 100g smör och två msk persilja. Smaka av med Worcestershiresås, salt o peppar.
Skala och skiva potatisen. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna. Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat.
Koka haricots verts i saltat vatten i ca 4 min. Fördela dem på 8 baconskivor. Rulla ihop och stek i lite smör.
Sätt på grillelementet i ugnen. Skiva oxfilén och lägg ovanpå potatisen. Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar