En mustig gryta såhär i höst rusktet är precis vad jag brukar bli sugen på.
Den sköter sig i princip av sig självt och man kan låta den stå och puttra på spisen medans man pysslar med något annat.
Det står 8 pers i receptet. Men 4 skulle jag nog säga.
1,2 kg fransyska
2 st oxbuljongtärningar
1 liter vatten
2 gula lökar
2 eller fler morötter
2 msk smör
2 -3 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
5-6 st nejlikor
2 msk tomatpure
2 msk kinesisk soya
2 msk v-mjöl
1-1/2 tsk salt
Peppar
1. värm upp vattnet och buljong i grytan
2. Skär köttet i 2-3 cm stora bitar och lägg dem i det sjudande vattnet
3. Tillsätt kryddorna, tomatpure och soya. Pudra över mjölet och rör väl. Eller blanda mjölet med lite vatten så att det inte klumpar sig.
4. Låt grytan stå och puttra minst 1 1/2 timma. Jag lät den stå i tre.
5. Skär lök och morötter i grova bitar och tillsätt när det återstår 30 min av tillagnings tiden. Vill du kan du fräsa löken i lite smör innan du tillsätter den i grytan.
1,2 kg fransyska
2 st oxbuljongtärningar
1 liter vatten
2 gula lökar
2 eller fler morötter
2 msk smör
2 -3 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
5-6 st nejlikor
2 msk tomatpure
2 msk kinesisk soya
2 msk v-mjöl
1-1/2 tsk salt
Peppar
1. värm upp vattnet och buljong i grytan
2. Skär köttet i 2-3 cm stora bitar och lägg dem i det sjudande vattnet
3. Tillsätt kryddorna, tomatpure och soya. Pudra över mjölet och rör väl. Eller blanda mjölet med lite vatten så att det inte klumpar sig.
4. Låt grytan stå och puttra minst 1 1/2 timma. Jag lät den stå i tre.
5. Skär lök och morötter i grova bitar och tillsätt när det återstår 30 min av tillagnings tiden. Vill du kan du fräsa löken i lite smör innan du tillsätter den i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar