torsdag 15 augusti 2013

Fiskgratäng

Vardagen har dragit igång igen med tidiga mornar, dagislämning och hämtning, mat som ska stå på bordet redo att äta helst precis när man kliver innanför dörren.

Då är denna enkla fiskrätt perfekt.

1-2 paket torskfil'e 
3 dl mjölk
2 dl matlagnings grädde
1/2 gul lök
2 msk mjöl
4 msk kaviar
Fisk fond
Dill
Salt och peppar

Gör såhär
1. Lägg fiskblocket i en smörad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar
2. Sätt ugnen på 174 grader
3. Bryn löken i smör, pudra över mjöl och häll i mjölk och grädde, låt koka under omrörning i ca fem minuter
4. Häll i fiskfond, kaviar och dill. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
5. Häll över fisken och ställ in i ugnen i 20-25 min

Servera med potatis eller ris och grönsallad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...