Jag trodde inte att man kunde misslyckas med denna skapelse. Men på första försöket blev både kolasåsen och grädden rinning.
Men skam den som ger sig, försök no 2 blev betydligt bättre då jag valde en annan sort av kondenserad mjölk, kokade den 2 1/2 h samt blandade i lite turkisk yoghurt i grädden.
Mums
1 Burk kondenserad mjölk 400g
150 g smör
300 g digestive kex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbel daim
3 dl vispgrädde
Eller 2 dl och blanda i 1 dl turkiskyoghurt ( 10%)
1. Lägg burken med den kondenserade mjölken oöppnad i en kastrull med kokande vatten. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten och låt den koka i 2 1/2 timma.
2. Ta upp den heta burken och skölj den kallt. Låt svalna helt
3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med plastfolie
4. Smält smöret och mixa med digestivekexen i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av formen och ställ i kylen i 1 timma.
5. Rensa och dela jordgubbarna, finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda sedan i yoghurten om du önskar.
6. Lossa försiktigt botten från formen, bred på den kondenserade mjölken. Spritsa på grädden, ställ kallt fram till servering.
7. Toppa med jordgubbar och daim
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar