måndag 2 september 2013

Tigerkaka

Tigerkaka, precis uttagen från ugnen.
Alldeles ljum och len när man tar första tuggan. 

Då är den som allra godast.
Idag fick jag även hjälp av mina barn, älskar när vi bakar tillsammans.

Ingredienser;
200g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk

Smaktillsats
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör såhär.
Smörj och bröa en avlång form ca 1 1/2 liter.
Rör smör och socker poröst. Blanda ned ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulver och vätskan.
Lägg ca 1/3 av smeten i en skål och blanda ned kakao.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen, den mörka över och så resten av den ljusa.
Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h.

Lycka till

2 kommentarer:

  1. Tigerkaka går alltid hem till en kopp kaffe...
    Mån som sön....

    Kul recept!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...