onsdag 25 september 2013

Tomatsallad med mozzarella och fransk dressing

Det blev en enkel buffé när minstingen fyllde två år i veckan.

Bland annat så gjorde jag denna sallad som passar perfekt när nyskördade tomater dignar i trädgården.


Till ca 10-15 pers behövs
1 rödlök
1 bit purjolök ( 10 cm)
4 mozzarella ostar à 125 g
10 tomater i blandade färger
250 g körsbärs tomater
2 dl oliver, blanda svarta och gröna
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Fransk dressing
1/2 dl dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
2 msk strösocker
11/2 dl solrosolja
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Garnering
En kruka basilika

Gör såhär:
1. Dressing: vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan och vispa under tiden. Tillsätt vatten. Skala och finhacka vitlöken, blanda i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Dressingen kan med fördel göras två dagar innan och låt stå kallt.

2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor eller ringar. Ansa och skiva purjolöken tunt. Låt osten rinna av och skär den i bitar. Skär tomaterna i bitar och halvera körsbärstomaterna.

3. Lägg upp allt i en stor skål. Strö över oliver. Ringla över dressingen. Garnera med basilika. Salta och peppra precis före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...