Världens enklaste och godaste chokladtryffeltårta.
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och rör i sockret, vaniljsockret och kakaon. Rör sedan i ett ägg i taget och till sist mjölet. Jag brukar röra med en vanlig sked och väntar inte på att smöret svalat utan i med allt på en gång.
In i nedre delen av ugnen 175 c i ca 20 min.
Gör undertiden glasyren
1½ dl grädde
2 msk smör
200 g mörkchoklad (jag brukar använda odense 55 %, har inte hittat någon som funkar bättre än till just denna kaka)
Pinjenötter till dekoration
Koka upp smör och grädde hacka ned chokladen tills den är helt smält. Ställ kallt i kylen i ca 1 h. sedan brukar jag vända på kakan och bre på glasyren på undersidan. Vill du ha pinjenötter så torrosta dem i stekpanna och strö över valfrimängd. Låta stå i kylen över natten och sedan ta fram den i goooood tid innan gästerna kommer. Beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera med grädde.
Mums! Allt här ser så gott ut, yummie! Kram ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se
SvaraRaderaDenna kaka är löjligt god
Radera