onsdag 3 juli 2013

Chokladtryffelkaka




 
Världens enklaste och godaste chokladtryffeltårta.
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan och rör i sockret, vaniljsockret och kakaon. Rör sedan i ett ägg i taget och till sist mjölet. Jag brukar röra med en vanlig sked och väntar inte på att smöret svalat utan i med allt på en gång.
In i nedre delen av ugnen 175 c i ca 20 min.
Gör undertiden glasyren
1½ dl grädde
2 msk smör
200 g mörkchoklad (jag brukar använda odense 55 %, har inte hittat någon som funkar bättre än till just denna kaka)
Pinjenötter till dekoration
Koka upp smör och grädde hacka ned chokladen tills den är helt smält. Ställ kallt i kylen i ca 1 h. sedan brukar jag vända på kakan och bre på glasyren på undersidan. Vill du ha pinjenötter så torrosta dem i stekpanna och strö över valfrimängd. Låta stå i kylen över natten och sedan ta fram den i goooood tid innan gästerna kommer. Beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera med grädde.

2 kommentarer:

  1. Mums! Allt här ser så gott ut, yummie! Kram ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...