4-6 port6 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk salt
250 g smör
4 msk kallt vatten
Fyllning500g skinn och benfri laxfilé
400g färs babyspenat
1 strimlad purjolök
4 hackade vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1½-2 dl hackad dill
4 dl riven ost
Äggstanning8 ägg
6 dl mjölk
2 dl grädde
2 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
1. Börja med botten och blanda mjöl, salt, smör och vatten i matberedare eller för hand, tryck ut i en långpanna. jag gillar inte att förgrädda men det gör man ju som man vill ( i så fall 10 min i mitten av ugen 10 min)
2. skär laxfilen i kuber
3. fräs spenat, vitlök och purjolök i lite smör
4. Fördela lax och spenatblandningen i pajskalet
5. strö över citronskal, dill och ost
6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll i den i långpannan
7. Grädda mitt i ugnen till fyllningen stannat, ca 45 min
Servera med sallad
1 tsk salt
250 g smör
4 msk kallt vatten
Fyllning500g skinn och benfri laxfilé
400g färs babyspenat
1 strimlad purjolök
4 hackade vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1½-2 dl hackad dill
4 dl riven ost
Äggstanning8 ägg
6 dl mjölk
2 dl grädde
2 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
1. Börja med botten och blanda mjöl, salt, smör och vatten i matberedare eller för hand, tryck ut i en långpanna. jag gillar inte att förgrädda men det gör man ju som man vill ( i så fall 10 min i mitten av ugen 10 min)
2. skär laxfilen i kuber
3. fräs spenat, vitlök och purjolök i lite smör
4. Fördela lax och spenatblandningen i pajskalet
5. strö över citronskal, dill och ost
6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll i den i långpannan
7. Grädda mitt i ugnen till fyllningen stannat, ca 45 min
Servera med sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar