torsdag 11 juli 2013

Rabarber och jordgubbspaj

Det här är min farmors rabarberpaj recept.
Beroendeframkallande, jag brukar baka den flera gånger varje sommar och ändrar innehållet efter vad som finns hemma.

200 g smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl

Blanda och tryck ut hälften i en pajform

1.Ångkoka valfri mängd rabarber.
Jag brukar ha 8-10 st ganska grova stjälkar. ( då de ångkokas gör det inget att de är tjocka)
2. Häll över ca 1 dl socker
3. Fördela rabarbern jämt i pajformen
4. Dela ca 1/2 liter färska  jordgubbar och lägg i pajskalet.
5. Strö över det sista av degen och grädda 15-20 min i 200c

Servera med vaniljglass eller grädde blandad med turkisk yoghurt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...