söndag 15 februari 2015

Moules marinieres

Gårdagens förrätt, love it!


Ingredienser för 4 pers 
1 kg blåmusslor
2 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor ( går att ha i fler)
5 cl olivolja
1 bunt persilja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
Salt och peppar

Om man vill kan man servera med krutonger
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör
1 vitlöksklyfta

Gör såhär;
1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.

2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.

3. Fräs scharlottenlök och vitlök i olivoljan.

4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin och grädde

5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och öppnar sig. Salta och peppra

6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.

7. Krutonger 
Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper

8. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persilja och strö över brödkrutonger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...