Visst smakar de kladdkaka och är sega som utlovat, men som sagt ganska så skarpa i smaken, vill man kan man använda sig av mindre mängd kakao.
Gör såhär;
Till ca 30 st
5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
4 äggvitor
75 g hackad mjölkchoklad
1. Sätt ugnen på 175 c. Vispa ihop äggvita och florsocker, blanda i de övriga ingredienserna, förutom den hackade chokladen.
2. Är smeten för lös, ha i mer florsocker, är den för hård, droppa i lite vatten. Smeten ska vara krämig.
3. Blanda i den hackade chokladen.
4. Klicka ut smeten på en plåt i lagom stora kakor.
5. Grädda mitt i ugnen, ca 8 min för små kakor ca 12 min för stora.
6. Låt kakorna svalna innan du tar dem från plåten.
Förvara torrt o svalt, går även bra att frysas.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar