Den blir lite syrlig och gillar man det kan jag varmt rekommendera denna.
4 port ca 15 min
600g blandad fisk
5 salladslökar
300g sockerärtor
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
2 dl vatten
2 msk fisk fond, koncentrerad
Salt och cayennepeppar
Saften från 1/2 citron
8-10 havskräftor med skal eller räkor
1 dl hackad dill
GÖR SÅHÄR;
1. Skär fisken i grytbitar ca 2 cm. Strimla salladslöken och halvera sockerärtorna.
2. Koka upp vin, grädde, créme fraich, vatten och fiskfond, låt sedan sjuda ca 5 min
3. Smaka av såsen med salt, cayennepeppar och citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken som är genomkokt efter ca 5 min. Rör i sockerärtor och salladslök när 1 min återstår av koktiden på fisken.
4. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill, servera direkt.
Så himmelsk god! 🥂
SvaraRadera