torsdag 12 september 2013

Pinje och kräftbakad marulk med Champagnesås

 
Pinje och kräftbakad marulk med Champagnesås 4 port
4 tjocka och benfria bitar marulk ca 150g
Salt
½ burk kräftstjärtar i lag 400g
50 g smör
50 g pinjenötter
1 dl hackad dill
Nymalen vitpeppar
1. Salta fisken lätt runt om. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper
2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
3. Smält smöret, lägg i pinjenötterna och låt dem fräsa tills de fått lite färg. Ta stekpannan från värmen, blanda i kräftstjärtar, dill och peppar.
4. Sätt ugnen på 175 c och fördela kräftröran över fisken. Baka fisken i mitten av ugnen i ca 15 min
CHAMPANGESÅS
1 ½ dl vatten
½ tärning hönsbuljong
1 ½ del matlagningsgrädde
1 msk Maizena
1 dl Champagne
Salt
Nymalen vitpeppar
1. Koka ihop buljong och grädde utan lock i fem min.
2. Rör ut maizena i vatten tillsätt redningen i en fin stråle och fortsätt koka i ca fem min. Vid servering Häll i Champagne och saksätt med salt och peppar. Värm såsen försiktigt, den ska inte koka mer. Servera fisken med pressad potatis, champagnesås och sugarsnaps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...