söndag 1 september 2013

Kladdig chokladtårta med hallontopping

Åååååååååå alldeles ljuvligt god är denna fantastiska skapelse. Passar lika bra under högsommaren som sensommar, då höst hallonen är mogna.

Gör såhär;
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg

Hallontopping
400g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker

Dekoration
100g mörk choklad
Färska hallon
Florsocker

1 sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ned chokladen. Låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och tör till en slät smet.

2. Smöra o bröa en springform, 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten o grädda i mitten av ugnen i 25-30 mon. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ur den ur formen.

3. Tina hallonen försiktigt mixa dem till en puré tillsammans med florsocker. Blanda ned mascarpone o rör till en slät kräm.

4. Bred ut tippningen lite slarvigt över choklad botten och frys in.

5. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Täck en bricka el plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse o spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa sedan de frysta choklad gallren från bakplåtspappret.

6. Ta ut tårtan en timma innan servering o dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.



2 kommentarer:

  1. Tänkte prova och göra den här till Elsas födelsedag i morgon....ser grymt god ut!

    SvaraRadera
  2. Den är jätte god, jag hade den i ugnen i 28 min. Kunde ha haft den kortare för att få den ännu kladdigare i mitten.
    kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...