söndag 26 april 2015

Raw hallon & choklad dessert

 
Jag är en riktig gottegris och äter alldeles för mycket godis.
För mycket för vad jag tycker är hälsosamt och då menar jag inte utseende mässigt utan faktiskt hur kroppen ser ut inuti.

Så senaste tiden har jag intresserat mig allt mer för bättre alternativ till efterrätter en smöriga, sockriga chokladkladdkakor.

Som alltid är det lagom och varierat som jag förespråkar.

Botten;
4-5 färska dadlar
1 msk kokosolja
3-4 msk rå kakao
En nypa vaniljpulver

Fyllning;
1 paket frysta hallon
1- 1 1/2 dl kokosmjölk ( den krämiga) eller kokosgrädde
2 färska jordgubbar
1/2 dl cashewnötter

Botten;

Mixa alla ingredienser tills det blir en geggig massa.
Klä en liten form med bakplåtspapper och tryck ut botten.

Fyllning;
Mixa alla ingredienser och bred på botten.

Ställ in i frysen i ett par timmar. Ta fram ca 20 min innan servering


1 kommentar:

  1. Tack för bättre alternativ till efterrätt! Det ser jätte gott ut. Jag också äter för mycket socker än jag tror är bra för kroppen...men jag äääälskar efterrätt och vill ha det nästan varje natt. Har du någon recept som använder torkade fikon? Jag har en påse men vet inte vad jag kan baka eller laga med de. Och förlåt min dåliga svenska! Jag blogga för att förbättre min svenska..har precis flyttat från USA i augusti.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...