måndag 20 januari 2014

Chevre risotto


Risotto
1st gul lök, hackad
0.5 dl olivolja
3 dl arborioris (avorio- eller carnaroliris fungerar också bra)
2 dl vitt vin
5-7 dl grönsaksbuljong av tärning, kokhet
100 g getost, smulad
Salt, ev
1 knippesparris, i munsbitar
olja till stekning
 
Risotto
1.    Fräs löken lätt i oljan.
2.    Rör i riset och fräs hastigt innan du häller på vinet.
3.    Låt vinet koka in på svag värme under regelbunden omrörning.
4.    Späd sedan vidare med buljongen allt eftersom vätskan kokar in.
5.    Rör om ofta så det inte bränner fast.
6.    Under tiden, fräser du sparrisbitarna nätt mjuka i oljan i het panna.
7.    När risotton är krämig med lite tuggmotstånd, efter ca 25-30 minuter, rör ner osten så den får smälta ner och smaka eventuellt av med salt.
 
 
 
Vi serverade med torskrygg, men det går med fördel att äta även till en köttbit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...