söndag 5 januari 2014

Brysselkål i grönska

Om ni precis som jag älskar brysselkål och inte tröttnat på dem under julen så är denna goda sallad enkel att svänga ihop.
Funkar även som vegetariskt alternativ på julbordet.


Till 4 portioner behöver du
20 brysselkål 
1 paket rucola
1 paket baby spenat 
10 sockerärtor
2 äpplen
15 röda kärnfria vindruvor 
1 dl grovhackad parmesan
1 dl hackad mandel och valnötter

1 scarlottenlök
1 tsk dijonsenap
1/4 dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja

1. 
Dela brysselkålen och lägg på en plåt. Salta, peppra och stänk över olivolja. Rosta i ugnen i 200 c ca 30 min
2. Lägg rucola, babyspenat och smalt strimlade sockerärtor, samt finhackat äpple och halverade druvor i en skål.
3. Blanda till dressingen, finhackad scharlottenlök, dijonsenap,rödvinsvinäger och olivolja i en burk med lock. Skaka om och låt stå en stund och dra.
4.  Vid servering; blanda ned den ljumma brysselkålen, den grovhackade parmesanen, nötterna i salladen. Häll över dressing.

Servera till kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...