Ingredienser;
Ca 560 g torskryggfile i portionsbitar
200 g serranoskinka
500g smör ( vi hade betydligt mindre)
2 knippe sparris
1 färsk mellanstor pepparrot
I stor knippe dill
BLOMKÅLSPURÉ
1 blomkålshuvud ( vi blandade även i lite potatis)
3 dl grädde
250 g smör
Muskot riven
Västerbotten ost att använda till gratinering
Till 4 pers
1. Torsk. Rimma, salta torskryggfileerna lätt. Tillaga dem därefter i ugn i 150-175 grader i ca 15 min. Eller till 52 grader om du använder kökstermometer.
2. Blomkålspuré
Skär blomkålen i små buketter, koka dem i grädde i ca 8 min. Rör ned hälften av smöret. Mixa ihop allt och smaka av med salt, muskot och ytterligare smör. Fördela i små gratängfotmar, strö över västerbottenost och gratinera i ugn tills osten smält ca 200 grader.
3. Tillbehör
Knaperstekt serranoskinkan
Grovhacka dill
Bryn smör i stekpanna eller kastrull
Riv pepparrot på minsta falsen på rivjärnet
Skär sparris i två delar o fräs lätt i olivolja
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar