söndag 23 november 2014

Fransk marängtårta

 
Till 1 tårta behöver du,
7 äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär
1 ask färska hallon
1/2 ask jordgubbar
1 näve bigaråer

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri skål
3. Sätt bunken i ett vattenbad ( över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är ca 60-65 grader

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
5. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ned den försiktigt så att marängen blir randig.

7. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper,
 
 

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma. Marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...