torsdag 26 december 2013

Snabbkavring

Superenkelt matbröd som jag brukar baka julaftons morgon.
Det sprider en ljuvlig juldoft i köket, och smakar lika bra till julmaten som till juldagsfrukosten.

Till ett bröd behöver du;
6 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 msk mald fänkål
1msk mald anis
6 dl filmjölk 
1 1/2 mörk sirap


GÖR SÅ HÄR;
1. Sätt ugnen på 150. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet. 
Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 2 liter.
2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...