torsdag 14 augusti 2014

Krämig körsbärstomatpaj

Mycket enkel och god, påminner lite om en västerbottenostpaj.


4portioner

Pajdeg med kesella
3 1/2 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl kesella drygt

Fyllning
1 gul lök
3 ägg
2 1/2 dl mjölk eller grädde
2-3 dl ost. Västerbotten el cheddar
Salt & peppar
Ca 500 gkörsbärstomater

Gör såhär
1. Värm ugnen till 200 grader 
2. Lägg skivat smör, mjöl och kesella i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i fn pajform ca 26 cm. Nagga botten och kanter med en gaffel. Ställ i kylen.

4. Fyllning. Hacka löken och stek i smör, låt svalna något. 
5. Vispa samman ägg, mjölk, riven ost och salt och peppar. Blanda ned löken i smeten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
6. Placera körsbärstomaterna i smeten med den gröna kvisten uppåt. 
7. Grädda i ca 25-30 min

Låt svalna något innan servering.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...