tisdag 22 oktober 2013

Äppelsmulpaj med havregryn

Varning, beroendeframkallande!



Smuldeg;
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl havregryn

Fyllning;
5 äpplen
1/2 dl strösocker
2 tsk kanel

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200c. Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda hastigt ihop dem med resterande ingredienser till en grynig massa.

2. Lägg hälften av smuldegen på bitten av en pajform och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

3. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna  klyftor. Lägg äpplena i en påse, häll i socker och kanel och vänd runt. Låt marinera i ca 10 min

4. Fördela äppelbitarna i formen, strö över resten av smuldegen och fortsätt att grädda i 20-25 min

Servera med grädda, glass eller vaniljsås

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...