fredag 28 juni 2013

Vit chokladkladdkaka med blåbär och citron

 
 

 
 
100 g smör
100 + 50 g vit choklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citronsaft
2½ dl vetemjöl
3 dl blåbär
Florsocker
Till servering
1 dl blåbär
Vaniljglass
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och bryt i 100g vit choklad i bitar, smält under omrörning i smöret.
2. Blanda i socker, vaniljsocker och ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad, strö choklad och blåbär på kakan.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass. 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...