måndag 22 december 2014

Kuvertbröd


Till ca 30 bröd behöver du

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk honung
2 tsk salt
2 msk rapsolja
5 dl dinkelmjöl fullkorn
6 1/2- 7 dl vetemjöl special

PENSLING
Ägg
GARNERING
sesamfrön, vallmofrln eller pumpakärnor

Gör såhär;
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 c.  Häll vattnet över jästen och rör tills det löst sig.
Tillsätt honung, salt, olja och dinkelmjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Rulla ut i längder och skär varje längd i nio bitar.
Forma till runda eller avlånga bullar. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 min.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön eller kärnor.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...