fredag 9 augusti 2013

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Vill man ha en lätt och snabb förrätt eller bara som tilltugg innan maten funkar dessa små godbitar ypperligt.
Till två pers
8 pilgrimsmusslor 
0,5 dl majsolja

Marinad;
1 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
0,5 citron, skal och saft
2 msk majsolja

Gör så här;
Dela kärna ur och finhacka chilin.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda chili och vitlök, rivet citronskal och  saften och olja i en skål.

Lägg i pilgrimsmusslorna och marinera i 15 min

Värm stekpannan och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida.
Ta upp musslorna och ev hetta upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. 
Servera gärna med lime klyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...