tisdag 6 augusti 2013

Spenat & getostpaj

Enkel och god paj, brukar dock inte gå hem hos mina barn..

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 vitlöksklyftor 
5 salladslökar
200g färsk spenat
Olivolja till stekning
30 g rucola
1 dl hackad persilja ( blad är godast)
150 g getost
3 ägg
3 dl grädde 
1/2 dl rostade pinjenötter
Salt & peppar

Gör såhär
1. Pajdeg, blanda ingredienserna, klä 4 portions formar eller en stor form med deg.
2. Sätt ugnen på 225 c
3. Finhacka vitlöken och skär salladslöken tunt. Fräs spenaten lätt i olivolja, tills den precis mjuknar. Blanda ned vitlök, rucola, persilja och salladslök. Fördela spenat blandningen i paj skalet.
4. Skiva och lägg ned getosten ovanpå spenaten. Vispa ihop ägg, grädde och blanda ned pinjenötterna. Smaksätt med salt och peppar. Fördela i pajen.
5. Grädda i nedre delen i ca 25 min.
Servera ljummen men en sallad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...