torsdag 22 augusti 2013

Pannbiff / mannerströms

Även denna rätt är något som går hem hos både stora och små i vår familj. 
De går utmärkt att frysa in och plocka fram de dagar man inte riktigt hinner eller orkar laga mat.

Till 4 pers
600g nötfärs eller 300 nöt och 300 fläskfärs
2 medelstora gula lökar. 1 grovriven och 1 finhackad
3 kokta potatisar, mosade med gaffel
1 dl gräddmjölk ( 1/2 dl grädde 1/2 dl mjölk)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 msk köttfond
1 msk soja
Salt, vit och svartpeppar
2 stora gula lökar tunt skivade
Smör
Några nypor socker

Gör såhär;
1. Bryn den finhackade löken i lite smör. Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå och svälla en stund, ca 15 min. Blanda sedan smeten med färs, fond, soja, salt och peppar. Blanda noga till en jämn smet.

2. Provstek gärna en bit i smör för att testa kryddningen

3. Stek lökringarna i lite smör. Strö över lite socker och låt stå medan du steker biffarna

4. Forma biffarna i valfri storlek, stek dem i smör eller olja tills de fått fin färg. Jag gillar mina riktigt mörka.

5. När du stekt klart häller du i ett par dl hett vatten. Vispa runt och låt koka upp. Blanda ned 1/2 buljongtärning, en skvätt soja o ca 1 msk svartvinbärs gelé. Smaka av med salt och vitpeppar.
6. Värm på löken igen innan servering.

7. Servera med potatis, sky, inlagd gurka och lök

Mums


4 kommentarer:

  1. Svensk husmanskost = BÄST!

    SvaraRadera
  2. Så gott det där såg ut! Poppis med biffar här hemma.
    Och Toscakakorna, åhh så smarrigt! Kramis Suss

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...