måndag 19 augusti 2013

Svampsoppa

Både jag och mannen älskar att laga mat. Innan vi fick våra barn turades vi om att laga en 3- rätters varannan fre/lö. 
Det skulle alltid vara nya recept, för att få möjligheten att testa så mycket olika rätter som möjligt.

Nu äntligen har vi bestämt oss för att ta upp vår tradition igen, och i helgen var det mannens tur.

Till förrätt lagade han en riktigt god svampsoppa som jag varmt kan rekommendera 

Gör såhär;

Till 4 pers
600g svamp ex trattkantateller
4 msk smör
1/2 tak salt
1st gul lök
1 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
3 konc kycklingfond
1 msk finhackad timjan
2 dl vispgrädde
1 krm nymalen svart peppar

Garnering 
Timjan

1. 
Rensa svampen och stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt. Ta undan ca 1 dl svamp till garnering
2. 
Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Tillsätt svamp, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock i ca 5 min.
3.
Häll grädden i soppan och mixa slät med en stavmixer. Krydda med peppar.
Toppa soppan med den sparade svampen och garnera med timjan.





2 kommentarer:

  1. Mums!! Älskar svamp:)

    Www.mystyle.blo.gg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott med svamp, i alla former!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...