söndag 8 juni 2014

Grillad halloumi med röd pesto, rucola och parmesan.

Perfekt tillbehör till grillat eller i stället för en köttbit på grillen.
 
 
 
Till ca 6 personer
300-400g halloumiost
1/2 dl pinjenötter
50 g rucolasallad
50g parmesan

Röd pesto
1 burk soltorkade tomater i olja (185g).
Salt och svart peppar.

1.
Häll hela innehållet i burken med tomaterna i en bunke och mixa med stavmixer till en pesto. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Rosta pinjenötterna i några minuter i en torr och het stekpanna.

3. Skiva halloumi och grilla den på båda sidor, tills den fått fina gyllene ränder.

4. Lägg upp ruccolasallad på ett fat, fördela den grillade halloumi över och klicka på tomat peston. Strö över pinjenötter hyvla sedan över rikligt med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...