måndag 9 juni 2014

Jordnötsbitar

Gillar man jordnötter och choklad kan detta inte bli fel.


Till ca 35 bitar behöver du.

1 1/2 dl brun Darin
1 dl strösocker
200 g smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
100 g mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Glasyr;
75 g smör
75 g mörk choklad
2 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker
1 dl grovhackade jordnötter
 
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 c. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Rör ned ägget i smeten.

2. Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl och bikarbonat. Blanda ned mjölblandningen i smörsmeten.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 min

5. Glasyr; smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Grovhacka chokladen och låt den smälta i smöret.

6. Tillsätt flor och vaniljsocker och rör om. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö grovhackade jordnötter över. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...