tisdag 30 juli 2013

Äppelmazariner

 
 
10-12 st
1½ dl vetemjöl
75g kallt smör
1 msk strösocker
1 msk vatten
Fyllning
200g mandelmassa
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
50 g smör
1 tsk kanel
1 ägg
1-2 äpplen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i aluminiumformar.
2. Riv mandelmassan och blanda med alla ingredienser utom äpplena, i en matberedare eller med elvisp. Fördela smeten i formarna.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Tryck ned några äppleklyftor i smeten på varje mazarin.
4. Grädda mazarinerna i ca 25 min.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...