måndag 8 juli 2013

Pavlova

I vanliga fall när jag gör maräng brukar jag ta 1 dl socker till varje äggvita och vispa hårt.

Igår testade jag ett nytt recept.

3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk maizena
1/2 tsk ättika

Garnering
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt 10%
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
Valfria sommarbär.

1. Sätt ugnen på 100 c. Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Tillsätt lite socker i taget och vispa väl mellan varje omgång.
Vispa även ned maizena och ättika.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på, ca 20 cm i diameter
3. Grädda marängen mitt i ugnen i         ca 1 1/2 h och låt den sedan stå kvar i efter värmen tills ugnen kallnat. Lossa försiktigt och lyft över till ett serveringsfat.
4. Vispa grädde tillsammans med socker och vaniljsocker. Bred på tårtan och toppa med bär. Servera direkt. 
Marängen förlorar sin spänst om man garnerar långt i förväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...