söndag 28 juli 2013

Äppeltosca


100g smör
2ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2-3 äpplen, skalade eller oskalade
1tsk kanel
Toscaglasyr
50g smör
3/4 dl socker
50g mandelspån
1 msk mjöl
1 msk mjölk
1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker och rör sist i det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form.
2. Dela äpplena, kärna ur och skiva i tunna skivor. Tryck ned äppelskivorna i smeten och pudra över kanel. Grädda kakan i 175 c i 25 min
3. Gör glasyren medan kakan gräddas. Smält smöret och sockret i en kastrull. Blanda ned mandelspån och mjöl. Rör hela tiden och häll slutligen i mjölken. Häll den varma toscan över kakan, höj ugnsvärmen till 200 c och grädda i 8-10 min. Servera kakan som den är eller med vispad grädde eller vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...