tisdag 23 juli 2013

Grekisk kyckling och färskpotatis i ugn

 
Enkelt och gott som räcker till många.
Rätten sköter sig så gott som självt i ugnen.
 
4 port
600-700g färsk potatis
Olivolja
Flingsalt
4 kycklingfiléer
1 squash
2 stora rödlökar
Färsk rosmarine
200 g fetaost
1 dl kalamata oliver
1 dl soltrokade tomater i marinad
3 msk pinjenötter
1. Sätt ugnen på 225. Tvätta och dela potatisen. Lägg den i en oljad stor form eller långpanna. Krydda med salt, sätt in i ugnen i 15 min
2. Bryn kycklingfiléerna i olja. Krydda med salt och peppar
3. Skär squash och lök i bitar och klyftor. Blanda med 2 msk olja 2msk rosmarinblad och salt i en bunke.
4. Lägg kycklingfiléerna, squash och lök över potatisen
5. Strö över 2 msk rosmarinblad. Placera i mitten av ugnen i ca 20 min
6. Ta ut och strö över smulad fetaost, oliver, tomater och nötter. Sätt åter in i ugnen i ca 5 min
 


1 kommentar:

  1. http://www.recept.nu/ernst-kirchsteiger/matbrod/mjol/kalljasta-frallor/

    Gott tips!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...