måndag 29 juli 2013

Tekakor

 
 
Tekakor
Supergoda, dessa kan jag varmt rekommendera. (inte nyttiga någonstans, men allt behöver ju inte vara det) Det står i receptet att det ska bli 25 st, något jag aldrig lyckat med utan 12 normal stora brukar det bli.
5 dl vatten
50 g jäst
100 g smör
¾ dl socker
1½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl (ha inte i för mycket då blir de torra och riktigt äckliga)

1. Värm vattnet fingervarmt. Lös upp jästen i det ljumma vattnet, tillsätt de övriga ingredienserna
2. Arbeta degen i maskin på låg fart i ca 8 min eller förhand tills degen är elastisk. Låt degen jäsa ca 1 timma under bak duk
3. Dela degen i 25 eller 12 bitar och forma till runda bullar, kavla ut till lagom storlek och lägg på bakplåtspapper klädd plåt
4. Nagga tekakorna med en gaffel och låt dem jäsa i 40 min i rumstemperatur under bakduk
5. Sätt ugnen på 250 C och grädda i ca 5 min eller tills de fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...