lördag 27 juli 2013

Bikarbonatsbröd

 
 
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
2 msk blandade frön till topping
1. Sätt ugnen på 175. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ned yoghurt och honung, riv i äpplet
2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Strö på fröna. Grädda brödet längs ned i ugnen i ca 80 min. känna att brödet är klart genom att sticka ned en sticka. Är den torr är brödet klart.
Supergott med mosad avokado och kalkon på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...